Waar Let’s play together officieel is begonnen

Op 17 februari bezocht ik het “Dromen Event” georganiseerd door de DDD Award. De Dromen, Denken, Doen (DDD) Award is een initiatief van Xtra Welzijn en de Haagsche Business Club. Het doel is om Haagse inwoners en Haagse ondernemers met elkaar in contact te brengen om vervolgens samen diverse maatschappelijke problemen in de stad op te lossen.

Tijdens het Dromen Event dat werd gehouden in het Dakota Theater Den Haag (op woensdag 17 februari 2016), werden video’s vertoond van 9 Haagse inwoners waarin ze hun maatschappelijk toelichtten. Na afloop kregen de aanwezige ondernemers de mogelijkheid om met deze bewoners verder te praten over deze problemen, vragen te stellen en misschien alvast te brainstormen over mogelijke oplossingen. Het was ook mogelijk om na het evenement een afspraak te plannen zodat de ondernemer en de bewoner een mogelijke oplossing verder samen zouden kunnen uitwerken.

Het probleem dat bij mij erg aansprak dat werd aangedragen door Giselinde Veger. Het probleem was dat de kinderen van asielzoekers / vluchtelingen / nieuwkomers moeite hebben om aansluiting te vinden bij onze maatschappij en zij zocht hiervoor een oplossing. In 1e instantie dacht ik aan het opzetten van een website waarop Open Dagen werden gepresenteerd. Echter gaf iemand in mijn omgeving aan dat er iets meer nodig zou zijn om een dergelijke open dag te bezoeken. Zodoende ontstond uiteindelijk het idee om een zeepkistenrace te organiseren voor zowel kinderen van nieuwkomers als ook kinderen van autochtone ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *