Initiatief

Let’s play together is de naam van een initiatief om kinderen met verschillende culturele achtergrond met elkaar te laten spelen. Op deze manier maken ze op een leuke manier kennis met elkaar en zullen ze ontdekken dat we helemaal niet zo verschillend zijn zoals sommige volwassenen soms beweren.

Lets play together bij DDD Award Het idee is ontstaan tijdens een ondernemerswedstrijd, de DDD Award. Tijdens deze wedstrijd mochten ondernemers oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen. Eén van de problemen was (is) dat kinderen van nieuwkomers de aansluiting missen met kinderen die in Nederland zijn geboren of hier al langer wonen. Hoe kunnen kinderen die nieuw zijn in Nederland op een leuke manier in contact komen met andere kinderen?

De oplossing die was bedacht voor deze ondernemers wedstrijd was het organiseren van een zeepkistenwedstrijd. Dus samen met andere kinderen werken aan een eigen zeepkist. Veel lol hebben en ondertussen nieuwe kinderen leren kennen waarmee je waarschijnlijk anders niet snel mee zou spelen. Een gratis evenement voor kinderen tussen 8 en 13.

Maar Let’s play together wil tegelijk ook op andere manieren kinderen en volwassenen van verschillende culturen bij elkaar brengen. Het doel is om kinderen van verschillende achtergronden / culturen elkaar op een leuke manier te laten leren kennen.